0 ocen  |  Napišite mnenje
Šifra: 126
Razpoložljivost: Na zalogi
6.00€
Brez DDV: 6.00€

Med drugim uravnava železo v krvi. Pomaga pri vnetjih ledvic, sečevodov, ledvičnih kamnih, obolenjih jeter in žolča, obolenju vranice ter čirih na želodcu in črevesju. Pospešuje izločanje urina in sečne kisline. V ljudskem zdravilstvu se uporabljajo  proti srbenju kože, bolečinam v sklepih, revmi in protinu. Učinkuje tudi na pljučne bolezni, preprečuje prhljaj v lasišču, krepi lase in pospešuje rast las. Že dolgo poznamo njen vpliv na slabokrvnost, saj pospešuje tvorjenje krvnih telesc, ustavlja krvavitve, uravnava železo v krvi. Pomaga torej pri preveliki koncentraciji železa v krvi kot tudi pri slabokrvnosti. Uporabljajo jo celo pri zdravljenju levkemije. Homeopati z njo zdravijo tudi opekline in koprivnico. Priporočajo jo  pri anemiji, sladkornim bolnikom, ki niso odvisni od inzulina, saj znižuje sladkor v krvi, doječim materam, da prehitro ne izgubijo mleka.

  Tinktura iz koprivee zniža sladkor v krvi, ker deluje na trebušno slinavko. Koprivine kopeli pomagajo proti zoženju žil, tako imenovani "kadilski nogi", ki lahko pripelje do amputacije.

Tinktura koprive: 19 kapljic 3 krat dnevno v kozarcu vode, za telesno težo 70kg. V kolikor jr teža večja povečate število kapljic in obratno.Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje
Oznake: 126